Dobrodošli na naš website!

Izdvajamo

index-baner

 Tadija Janičić

index-baner
index-baner

O nama

Podgorica

Još devedesetih godina galerija “Pizana” afirmisala se kao jedan od najznacajnijih punktova za prezentovanje aktuelnih zbivanja u našoj umjetnosti. U tom dvadesetogodišnjem periodu prikazani su, kako samostalno tako i u okviru grupnih izložbi, autori razlicitih senzibiliteta i poetika. I tako je izložbeni prostor galerije “Pizana” postao prostor za medusobne kontakte umjetnika, posrednik u komunikaciji sa kreativnim potencijalom, kao i mjesto koje je naklonjeno publici. U reprezentativnom galerijskom prostoru, od preko 200 m², nalaze se djela renomiranih umjetnika razlicitih generacija sa naših prostora. Kao rezultat otvorenosti za saradnju sa mladim umjetnicima, galerija “Pizana” je i inicijator cestih predstavljanja na prestižnim manifestacijama, izložbama, bijenalima i sajmovima u regionu i šire. Poslednjih godina “Pizana” je ostvarila uspješnu saradnju sa umjetnicima koji su na medunarodnoj sceni stekli prepoznatljivost. To je i razlog zbog kojeg smo se opredijelili da izlažemo na sajmu Europe Art u Ženevi, da se predstavimo na aukciji skulptura u istaknutoj kuci Sotheby’s u Londonu i posjetimo Miami Basel Art, gdje smo promovisali crnogorsku umjetnicku scenu i upoznali se sa radom najznacajnijih galerijskih kuca u svijetu.

Kumbor

Izložbeni prostor galerije “Pizana” u okviru marine Portonovi, Kumbor predstavlja mjesto okupljanja članova, poklonika umjetnosti i saradnika. Komunikacija sa kreativnim potencijalom svih činioca okruženja, sa svim segmentima društva, prije svega publikom, uključivanje umjetničkih formi u svakodnevni život i njegovo kreativno artikulisanje su načini postojanja ovog multimedijalnog prostora.

Pizana radi na organizovanju umjetničkih projekata i manifestacija, bazirajući se na lokalnoj, regionalnoj i internacionalnoj saradnji kreativaca, umjetničkih i drugih grupa, mreža, institucija kulture, institucija u najširem smislu i svih drugih segmenata društva.

U reprezentativnom galerijskom prostoru nalaze se djela renomiranih umjetnika različitih generacija sa naših prostora. Kao rezultat otvorenosti za saradnju sa mladim umjetnicima, galerija Pizana je i inicijator čestih predstavljanja na prestižnim manifestacijama, izložbama, bijenalima i sajmovima u regionu i šire.

Kontakt forma & Google maps

Kontakt

Ukoliko želite da nas kontaktirate, molimo koristite obrazac ispod i mi ćemo Vam se javiti uskoro!

Your Name (required)

Your Email (required)

Subject

Your Message

Adress:

Podgorica

Hercegovacka 60
81 000 Podgorica
Montenegro

Kumbor

Portonovi Resort
85340 Kumbor
Montenegro

Contact info:

E: 

Ljiljana Milošević
Infoline: +382 0(69) 021 882