“Život u ružičastom…i plavom” Milke Vujović

Izložba u hotelu “One&Only” u naselju Portonovi.

 

Izložba “Život u ružičastom…i plavom” akademske slikarke Milke Vujović biće otvorena sjutra u hotelu “One&Only” u naselju Portonovi.

U okviru projekta galerije “Pizana” iz Podgorice i hotela, od 1. jula ljubitelji umjetnosti i gosti ovog rizorta, moći će da pogledaju izložbu. To će biti četvrta izložba u okviru projekta “Artist is residence”, koji, kao nova praksa na našim prostorima ima i humanitarni karakter – završava se aukcijskom večerom u restoranu “Sabia” na kraju gostovanja svakog od umjetnika. Ovakav projekat je još jedan dokaz da umjetnost širi naše poimanje svijeta u svim njegovim pojavnim oblicima.

“Crtež je fluidan i sugestivan, a koloristička slava emanira bajkovito-idiličnu projekciju svijeta, koju potcrtavaju elementi metafizičkog grada. Kulise tog grada, često u ikonografiji novih slika na kojima je žena/žene, transponuju neku drugu stvarnost, otvaranje metafizičkih prostora… U Vujovićkinom slikarstvu nije riječ o postmodernističkom citatu, već o referencijalnim punktumima na temelju kojih gradi vlastiti, prepoznatljivi rukopis. Mali, intimni hedonistički rituali, druga su linija narativa njenih slika, projektovani kao neka vrsta svetih obreda, a time i zagonetnijih”, zapisala je, između ostalog, o stvaralaštvu Milke Vujović likovna kritičarka Nataša Nikčević. Izložba slika Milke Vujović će biti otvorena do 20. jula.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *