“Part of my heart” u Portonovom: Svi smo dio velike cjeline

Izložbeni prostor galerije “Pizana” u okviru Portonovog datira još od 2019. godine. Pored svih mnogobrojnih aktivnosti koje se tokom cijele godine odvijaju u rizortu, poseban prostor pripada onim događajima koji afirmišu mlade umjetnike.

 

Interaktivni umjetnički projekat umjetnice Svetlane Ninković pod nazivom “Part of my heart” sinoć je predstavljen u pomenutoj galeriji. Poznata beogradska slikarka slikala je na panelima i pločama velikih dimenzija po čemu je i prepoznatljiva.

“Svi smo mi dio jedne velike cjeline, i upravo to i želim da pokažem ovim projektom. Svaki prolaznik i posjetilac će tako dobiti priliku da pogleda duboko u sebe i način na koji učestvuje u ovom svjetu, kao dio cjeline u kojoj smo svi povezani i u kojoj smo svi kreatori, a ne samo puki posmatrači“, kazala je umjetnica.

Ninković ističeda je inspirisana mediteranskim i crnogorskim duhom, koji se ne može pronaći bilo gdje, zato navodi da je Portonovi idealno mjesto za ovaj performans.

Potparloka Portonovi rizorta, Adrijana Husić kazala je da su posljednje tri godine ukazale na postojanostvelikog broja mladih, talentovanih ljudi koji, kako je kazala, na najbolji način predstavljaju ne samo Crnu Goru, nego i region.

“To je upravo ono što sve naše goste, naročito strance, interesuje i možemo slobodno reći oduševljava. Galerija Pizana je u tom smislu pravi partner i neko ko okuplja samo najbolje što možemo da pokažemo u tom dijelu. Svetlana Ninković je neko ko je izuzetno aktuelan i priznat, i zaista donosi jednu drugačiju vrstu umjetnosti i interakciju sa publikom”, poručila je ona.

Vlasnica galerije Pizana Ljiljana Milošević ističe da na ovaj način žele da, u saradnji sa Portonovim, javnosti približe umjetnost na interaktivan način.

“Zajedno sa Svetlanom svima ćemo omogućiti neposredno učešće u stvaranju jednog umjetničkog djela i to je upravo ono što ova dva dana čini nesvakidašnjim”, kazala je ona.

Brojni posjetioci učestvovali su u nesvakidašnjem performansu, koji se nastavlja i večeras u periodu od 19 do 22h ispred galerije Pizana u Portonovi rizortu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *