“Happy people” Romana Đuranovića u Pizani: Duh vremena u kome živimo

Nakon uspješno održane interaktivne izložbe Svetlane Ninković, koja je održana u julu izložba Romana Đuanovića, pod nazivom “Happy people”, nešto je čime se Portonovi kao rizort zaista ponosi, kazala je rukovoditeljka za marketing i komunikacije tog rizorta Adrijana Husić.

Ona tom prilikom kazala da je galerija „Pizana” srce Portonovog, dodala da sve aktivnosti koje zajedno sa pomenutom galerijom rade čine da Portonovi i Boka budu prepoznati, ne samo ljudima u region već i cijelom svijetu.

„Roman Đuranović je ime koje je nadaleko poznato, i za nas zaista predstavlja veliku čast imati izložbu ovakvog tipa, i nečega što donosi duh velikih galerija upravo u Portonovi”, naglasila je ona.

Husićeva je napomenula da će izložba trajati dvije nedjelje, i pozvala sve zainteresovane da posjete galeriju i uživaju u slikama koje, kako je kazala, donose jednu drugu perspektivu i čine da budemo srećni, kao što je i sam naziv izložbe.

Istaknuti slikar, Roman Đuranović za svoju postavku kaže da je nastala u protekle dvije godine. Ističe da je izložba dogovorena prošle godine tako da je, kako je kazao i slike radio u odnosu na ambijent Portonovog, i prostor u kome su one izložene.

“Velika mi je čast što izlažem u ovoj galeriji u Portonovom, moram da im se zahvalim ovim putem jer su izvrsni domaćini. Interesantno je da sam prije dvadeset godina imao izložbu upravo u galeriji “Pizana” u Podgorici, što govori o našoj saradnji koja traje, profesionalnom odnosu i što je najvažnije prijateljstvu”, kazao je on.

Đuranović napominje da je u njegovim djelima prikazano vrijeme u kome živimo, i ističe da je to njegova sfera interesovanja i glavna tematika slika.

“Sve lokalne i globalne teme prepliću se kroz moj izraz i na kraju se dese na mojim slikama. Pored samog procesa rada jako je bitna i ta percepcija posmatrača. Može se reći da već dugi niz godina imam svoju publiku, koja je zaista takoreći jedan fudbalski tim navijača”, poručio je Đuranović.

Kako je poručila vlasnica galerije Ljiljana Milošević, Pizana, pažljivo birajući umjetnike čija se djela mogu naći u njihovom izložbenom prostoru uvijek ugosti velika imena sa kulturne scena.

“Izložbom Romana Đuranovića u našoj galeriji nastavljamo naše dugogodišnje druženje sa ovim izvrsnim slikarom. Baš kao što i sam naziv kaže, svi smo srećni zbog nje, i nadamo se da ćei posjetioci prepoznati kvalitet koji je pred njima”, kazala je ona.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *