Danas otvaranje izložbe Danijele Drakulović u Portonovom

Samostalna izložba slika Danijele Drakulović biće otvorena danas u galeriji One&Only Portonovi rizorta u Herceg Novom.

Danijela Drakulović je diplomirani akademski slikar, rođena u 1976. godine u Podgorici. Fakultet likovnih umjetnosti završila je na Cetinju (1998-2002) u klasi profesora Dragana Karadzića, najvećom ocjenom.

Do sada je imala osam samostalnih izložbi i mnogo grupnih u zemlji i inostranstvu.

-Predstavlja nam izuzetno zadovoljstvo što ćemo crnogorskim i regionalnim likovnim stvaraocima i umjetnicima pružiti platformu posredstvom koje će prikazati svoju umjetnost našim gostima.

Nakon Svetlane Dragojević, zadovoljstvo je ugostiti umjetnicu Danijelu Drakulović, te nastaviti projekat Artist in Residence-kazao je Mikele Điraudo, generalni menadžer rizorta.

-Kroz projekat Artist in Residence umjetnik stvara umjetnička djela u rizortu, uz priliku da ostvari interakciju sa gostima, organizuje umjetničke radionice i učestvuje u dijalozima o sopstvenom stvaralaštvu.

U srži One&Only filozofije je stvaranje radosti. Društveno odgovorno poslovanje je važna komponenta našeg djelovanja, pa će na kraju svakog boravka umjetnika na rezidenciji, jedno umjetničko djelo će biti licitirano, te će tihom aukcijom biti prodato, a sav prihod biće doniran u dobrotvorne svrhe-dodao je Điraudo.

Ciklus “Artist in Residence” organizuje se u saradnji sa crnogorskom galerijom Pizana.

-Ideja je rođena u saradnji sa luksuznim rizortom One&Only Portonovi, u Portonovom, gdje se i nalazi jedna od naših galerija, a izložba Danijele Drakulović biće još jedan dokaz da umjetnost širi naše poimanje svijeta u svim njegovim pojavnim oblicima-kazala je Ljiljana Milošević, direktorica galerije Pizana.

Izložba će biti otvorena za javnost svakog dana do 10. juna, dok će dobrotvorna aukcijska večera biti organizovana 9. juna u rizortu One&Only Portonovi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *