RIZORT ONE&ONLY PORTONOVI: Sjutra u sklopu umjetničkog ciklusa Artist series otvaranje solo izložbe Lidije Nikčević

Kao dio One&Only Portonovi umjetničkog ciklusa “Artist Series ”, u petak, 1. jula u 17 časova će u galeriji ovog rizorta u Herceg Novom biti otvorena samostalna izložba crnogorske slikarke Lidije Nikčević.

Lidija Nikčević rođena je 1992. godine u Nikšiću. Osnovne i postdiplomske-specijalističke studije slikarstva završila je na Fakultetu likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore na Cetinju, potom i magistarske studije na istom fakultetu, u klasi profesora Ratka Odalovića. Studijski je boravila u Slovačkoj na Akademiji lijepih umjetnosti i dizajna u Bratislavi kao i na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu, na slikarskom odsjeku u klasi red. prof. Viktora Popovića. Imala je sedam samostalnih i više kolektivnih izložbi u zemlji i u inostranstvu. Angažovana je kao saradnik u nastavi na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju..

“Antropocentrična pozicija i savremeni narativ u arhitektonskom pejzažu, atmosfera kontemplativnosti i melanholije u djelima Lidije Nikčević uvodi nas u fenomen urbanog realizma, glasne tišine i usamljene gomile,” rekla je Nela Gligorović govoreći o njenom stvaralaštvu.

„Arist Series“ projekat u One&Only Portonovi rizortu obuhvata izložbe u trajanju od po mjesec dana pet crnogorskih renomiranih umjetnika, koji će na taj način tokom sezone svoje stvaralaštvo predstaviti gostima hotela i široj publici koja posjeti rizort.

“S radošću najavljujemo otvaranje izložbe Lidije Nikčević, treće po redu u sklopu ovogodišnjeg umjetničkog ciklusa u našem rizortu. Trudimo se da prikažemo i promovišemo kako Crnu Goru, tako i lokalnu zajednicu, a Artist Series je samo jedan od načina na koji goste upoznajemo sa crnogorskom kulturom”, kazala je Tesa Gorman, generalna menadžerka rizorta.

Ovaj umjetnički projekat One&Only Portonovi organizuje u saradnji sa crnogorskom galerijom Pizana.

“Izuzetno mi je drago što nakon uspješne prethodne sezone i ove godine nastavljamo saradnju sa ultra-luksuznim rizortom One&Only Portonovi. Kroz ovogodišnji ciklus, još jednom ćemo pokazati i potvrditi da umjetnost širi naše poimanje svijeta u svim njegovim pojavnim oblicima”, kazala je Ljiljana Milošević, direktorica galerije Pizana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *