Otvorena izložba slika Svetlane Dragojević u galeriji One&Only Portonovi rizorta

Samostalna izložba slika Svetlane Dragojević otvorena je galeriji One&Only Portonovi rizorta u Herceg Novom.

Svetlana Dragojević je rođena u Kotoru 1968. godine. Odsjek slikarstva završila je 1990. na Fakultetu restauracije i konzervacije na Cetinju i u istom gradu diplomirala na Likovnoj akademiji – odjsek slikarstva 1992. godine. Nakon toga odlazi na studijski boravak u London do 1998, a 2004. odlazi na studijski boravak u La Valetu na Malti. Izlagala je na više grupnih i samostalnih izložbi. Član je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore od 1999. godine.

“Predstavlja nam izuzetno zadovoljstvo što ćemo crnogorskim i regionalnim likovnim stvaraocima i umjetnicima pružiti platformu posredstvom koje će prikazati svoju umjetnost našim gostima. Posebno mi je drago što prva umjetnica u projektu “Artist in Residence” dolazi iz Boke, iz jezgra svega onoga što je One&Only Portonovi rizortu velika inspiracija”, kazao je Michele Giraudo (Mikele Điraudo), generalni menadžer rizorta.

“Kroz projekat “Artist in Residence” umjetnik stvara umjetnička djela u rizortu, uz priliku da ostvari interakciju sa gostima, organizuje umjetničke radionice i učestvuje u dijalozima o sopstvenom stvaralaštvu. U srži One&Only filozofije je stvaranje radosti. Društveno odgovorno poslovanje je važna komponenta našeg djelovanja, pa će na kraju svakog boravka umjetnika na rezidenciji, jedno umjetničko djelo će biti licitirano, te će tihom aukcijom biti prodato, a sav prihod biće doniran u dobrotvorne svrhe.”, dodao je Giraudo.

Ciklus “Artist in Residence” organizuje se u saradnji sa crnogorskom galerijom Pizana.

“Zadovoljstvo predstavljanja našeg prvog ovogodišnjeg projekta implementirano je saradnjom sa luksuznim rizortom One&Only Portonovi, gdje se i nalazi jedna od naših galerija, a izložba Svetlane Dragojević pod nazivom „Urbana utopija“ biće još jedan dokaz da umjetnost širi naše poimanje svijeta u svim njegovim pojavnim oblicima”, kazala je Ljiljana Milošević, direktorica galerije Pizana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *