Djela Endija Vorhola u Tivtu: 15 minuta slave


U GALERIJI PIZANA

Postavku izložbe “15 minuta slave” čini trideset Vorholovih djela nastalih 60-ih godina prošlog vijeka
Djela Endija Vorhola biće izložena od 3. do 20. avgusta u Tivtu, u galeriji Pizana, u okviru naselja i marine Porto Montenegro. Ovom prilikom publika u Crnoj Gori će prvi put uživo vidjeti radove američkog umjetnika koji se smatra vodećim predstavnikom umjetničkog pravca pop art.
Postavku izložbe “15 minuta slave” čini trideset Vorholovih djela nastalih 60-ih godina prošlog vijeka. Sito štampa kao prepoznatljiva tehnika pop arta zastupljena je u većini radova. Vorhol je predstavljen ikonografijom simbola pop arta Marilyn Monroe, Flowers, Marta Graham, Ladies and Gentleman i Speedskater.“Speedskater” je rad koji se rijetko izlaže i predstavlja rezultat saradnje osnivača galerije „Visconti Fine Art“ Lazara Vujića i Endija Vorhola
Izložba je realizovana u saradnji sa galerijom „Visconti Fine Art“ iz Ljubljane koja posjeduje bogatu kolekciju radova umjetnika koji su obilježili pop art.
“Speedskater” je rad koji se rijetko izlaže i predstavlja rezultat saradnje osnivača galerije „Visconti Fine Art“ Lazara Vujića i Endija Vorhola, nastao povodom edicije za potrebe Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu (1984).

 

Vijesti 26. 07. 2012.