Svetlana Ninković - PART OF MY HEART

Pored same umetnice, i svi prisutni imali su priliku da budu deo performansa, a celim Portonovim odjeknula je poruka da smo svi mi deo, a ne celina.

Svetlana Ninković slikala je na panel pločama velikih dimenzija, po kojima je i postala najprepoznatljivija. Ona je i ovog vikenda u Portonovom uspešno negirala postojanje crno-belog sveta i eksplozijom boja na platnu, uz snažne pokrete i neočekivane zaokrete, dovela do oduševljenja sve prisutne.

Svaki prolaznik imao je priliku da na platnu napiše svoju poruku.

Kako kaže, tematika, ali i naziv ovog projekta, proizašli su iz činjenice da je umetnost deo nas, ali i da smo svi mi, isto tako, njen sastavni i nezaobilazni deo, kao i da postoji nit koja nas sve povezuje.

– Ovaj performans sam zamislila kao slaganje puzli, jer smo svi mi delovi koji se uklapaju u ovom kosmosu. Kada dajemo i širimo ljubav, ona se nama i vraća, a tako je i sa ostalim stvarima u životu. Takođe, moja želja je bila da se svi prisutni opuste i da ono što im je u biću prenesu na platno, da ne razmišljaju previše. Mislim da smo svi zajedno uspeli u tome, jer smo, preklapajući rukopise, napisali jednu poruku i otključali skroz novu dimenziju, objasnila je Ninkovićeva.

Za poznatu apstraktnu slikarku karakteristično je da sve svoje emocije prenosi na platno jarkim bojama koje se neretko prelivaju i na odeću i kožu.

Svojim četkicama pleše kroz širok dijapazon palete boja, ali i osećanja. Njena dela popularna su širom regiona i Evrope, a privlače pažnju poštovalaca umetnosti iz čitavog sveta.